Okulunuza yakın yurt seçin!
Üniversite öğrencileri, temel eğitimden farklı olarak kendi işlerini kendileri görme konusunda daha fazla sorumluluk alırlar. Elbette bu artık yaşamın doğal akışı ile ilgilidir ama büyüdük diye, kendimize dünyadaki cehennemi de yaşatmayalım değil mi?
Öğrenci hayatı zorluklarla dolu. “Öğrenciyim” diyene, hüzünle bakar gözler vs. vs.
Hayır efendim ne alakası var! Hayatı kolaylaştırmak bizim elimizde. Sahip olduğumuz imkanları doğru kullanabilir veya doğru imkanları elde etmek için çabalayabiliriz. Tabii bu arada ailelerin de seçimlerini yaparken dikkatli olmalarında fayda var. Örneğin; kendilerinden uzakta, #İstanbul da bir üniversite okuyacak çocuğu olanların, #yurt seçiminde de dikkatli olmaları gerekiyor. Zira yapacakları bir hata, çocuklarına şehri yaşanmaz hale getirebilir.
Neden?
İstanbul, dünyanın en büyük şehirlerinden birisi. Mecazen değil, gerçekten öyle. İstanbul’a yakın büyüklükte başlıca şehirler; Paris, Los Angeles, Tokyo gibi dünya metropolleri ki, dikkat ederseniz aralarında, Berlin veya Barselona’yı saymadık…
Bir ucundan diğer ucu yaklaşık 150 Kilometre olan şehrin, ülkemizdeki en yakın rakibi Ankara’nın bir ucundan diğer ucu yaklaşık 20Km. Ankara’da 150Km yol kat ettiğinizde; Eskişehir, Çorum, Bolu, Konya gibi diğer şehirlere ulaşıyorsunuz…
Yani Anadolu’daki bir kentle, İstanbul’u kıyaslamak doğru değildir. Daha doğrusu, İstanbul’u tam olarak anlamadan, yaşadığımız şehrin koşullarıyla düşünmek doğru olmaz.
“Sizin yurt İstanbul’da değil mi? Bizim kız da Silivri’de okuyacak işte.”
Diye düşünüyor olabilirsiniz. Gelin anlatalım. İşler hiç sandığınız gibi değil…
İstanbul’da mesafeler o kadar fazladır ki, şehrin sakinleri genellikle bulundukları ilçenin dışına çıkmaz. Hatta şehrin içinde, küçük şehircikler oluşmuştur demek de yanlış olmaz. Örneğin; Silivri’de bulunan Kadir Has Üniversitesi’nde okuyan bir öğrencinin, normal şartlarda Beşiktaş’ı görme olasılığı ile Ankara’da okuyan bir öğrenci çok farklı değildir. Abartılı mı geldi? Değil…
İstanbul’da Mesafeler
Silivri Kadir Has Üniversitesi kampüsünde öğrenim gören bir üniversite öğrencisi, eğer Beşiktaş’ta yaşamak ve her gün gidip gelmek istiyorsa; bir helikopter satın almayı düşünebilir. Veya ışınlanmayı acilen keşfetse hiç fena olmaz. Silivri ile Beşiktaş arasındaki mesafe, 75Km civarındadır. Gideceğini yola ve kullandığınız ulaşım aracına göre bu mesafe ciddi şekilde değişir.
Gece 02:00-:04:00 arası, şehrin trafiğinin en sakin olduğu zaman aralığıdır. Bu saatlerde özel aracınızla Silivri’den yola çıkarsanız, birkaç paralı yolu da kullanarak; Beşiktaş’a bir saatten biraz az bir zamanda ulaşabilirsiniz.
Şaka mı yapıyoruz?
Gayet tabii…
Ama şaka bununla bitmiyor. Eğer normal zaman aralıklarında bu yolu katetmeye kalkarsanız, şakanın büyüğü sizi bekliyor olacak. 70-80 Km kadar olan bu mesafeyi, 2 ila 3 saat arasında kat etmeyi aklınız alıyor mu? Ya 6 saat?
Olur mu?
Oluyor…
Buradan bakınca; “yahu vaz mı geçsek İstanbul’dan?” demeyin sakın. Şehir, ülkenin en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapıyor ve çocuğunuzu ya da kendinizi bundan mahrum bırakmak hiç doğru olmaz. Eğer İstanbul’da üniversite okunacaksa, ulaşım ve konaklama konularının da kolayı elbette var.
Konumu İyi Analiz Edin
Üniversitenizin bulunduğu konumu iyi analiz edip, okulun çevresinde ne gibi konaklama imkanları olduğunu inceleyin. Bunu yaparken detaycı olun ve bu işe zaman ayırın. Acele etmeden, bütün detayları dikkate alarak bir karar vermek, sizi yaşanabilir bir sürece taşır. Aksi halde, başta da adını andığımız dünyadaki cehennemle yüzleşmeniz, işten bile değildir.
- Üniversite Nerede?
- Çevrede Özel Yurtlar Var mı?
- Hangi Yurt Hangi Mesafede?
- En Yakın Yurt Hangi Standartlara Sahip?
- Yurt Fiyatları Ne Kadar?
- Biraz Uzaklaşsam Ortaya Çıkacak Avantaj ve Dezavantajlar Nedir?
- Bu Yurdu Seçersem Ulaşımdan Ne Kadar Kar Ederim?
Gibi soruları irdeleyin.
Konum Tek Kriter Değildir!
Aman dikkat! Size anlattıklarımızdan; “okula yakın olsun da gerisi önemli değil” gibi bir sonucu sakın çıkarmayın. Elbette bunun dışında ciddi kriterlerimiz var. Madem özel yurt seçiyor ve belli bir maliyete katlanıyorsunuz, “doğru dürüst” hizmet alacağınızdan emin olmanız gerekir. Bu noktada öncelikle, Bakanlık Denetimindeki Özel Yurtlar içerisinden bir seçim yapmayı düşünün.
Yanlış anlaşılmasın. Oteller, pansiyon ve apartlarda kalınmaz demiyoruz ama bunlar birer yurt değildir. Sitemizi incelerseniz, diğer konu başlıklarında; yurt olan yerlerin öğrencilere sunabileceği özel avantajlardan söz ettik. Konaklama tesisleri, öğrenim hayatını desteklemek gibi bir misyona sahip olmadığından, buralarda bazı eksiklikleri yaşamanız da muhtemeldir. Ayrıca maalesef, Bakanlık denetiminde olmayan bazı konaklama tesislerinin tamamen kontrolsüz olma durumu, güvenlik endişesine de yol açabilir.
Resmi, yani Bakanlığın denetimindeki yurtlar; size KYK yurtları ve diğer resmi yurtlarda asgari koşullar sağlar. Bakanlık tüm özel yurtlar için bu koşulun sağlanmasını ister. Özel yurtlar, sahip oldukları vizyona bağlı olarak, bu standartları artırabilir. Örneğin, biz Nuvola Kız Yurdu’nda; otel, yani turizm standartlarında konaklama ve ileri seviyede güvenlik standartlarını benimsiyoruz. Bu da size en az KYK güvenliği ve çok yıldızlı bir otelin konforunu sağlıyor.
İstanbul’u tanıyın
Yurt seçimi yapmadan önce, şehri lütfen iyi tanıyın. Elbette ve maalesef biz size telefonda İstanbul turu yaptıramayız. Ancak bunun gibi içeriklerle sizleri bilgilendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca, şehirle ilgili olarak Turizm Ofisi veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de bilgi alabilirsiniz.
Yurdumuz, konaklama koşulları, yurt fiyatları, oda tipleri ve benzeri sorularınız için bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Ailemize Katılın
Nuvola Kız Yurdu, İstanbul Avrupa (Rumeli) yakasındaki önemli üniversitelerin büyük bir kısmına yakın konumda yer alır. Beşiktaş’ta bulunan yurdumuz;
- İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
- Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)
- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ)
- Galatasaray Üniversitesi (GSÜ)
- Bahçeşehir Üniversitesi (BAÜ)
- Nişantaşı Üniversitesi
- İstanbul Gedik Üniversitesi
gibi önemli üniversitelere yürüyüş mesafesindedir. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi, ilçemiz sınırları içerisinde yer alır ve uygun trafik koşullarında, 15 dakikada toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşılabilir.
Nunvola Kız Yurdu, konum itibariyle, İstanbul Avrupa Yakası’nın kuzeyinde yer alan tüm üniversiteler için kolay erişim sağlar. Beşiktaş, birinci boğaz köprüsünün (Boğaziçi Köprüsü – 15 Temmuz Şehitler Köprüsü) Avrupa kısmında yer alır ve tüm toplu taşıma araçlarının transit geçiş noktasıdır. Bu sayede aslında Anadolu yakasındaki bazı okullara dahi erişim gayet kolaydır.
Her şeye rağmen, ulaşım konusunda detaylı araştırma yapmanızı öneriyoruz. Doğru yurt seçmeniz bizim için önemli. Bu noktada öncelikle, konum araştırması yapabilir ve eğer Nuvola Kız Yurdu Konumu sizin için uygunsa, bize ulaşabilirsiniz.
Bize ulaşın
Nuvola Kız Öğrenci Yurdu’na ulaşmak çok kolay. Bize dilerseniz iletişim sayfamızdaki iletişim formundan veya e-posta adreslerimize yazarak ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, telefon veya whatsapp üzerinden de sorularınızı aktarabilirsiniz.
Sizin için daha fazla ne yapabiliriz?
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!